Pagina 1 van 1

Suomenlinna

Geplaatst: 18 jul 2012, 17:32
door bram
Heeft iemand enig idee welke kanonnen op Suomenlinna staan? Het lijkt op Krupp, maar dat is slechts op basis van foto's. Op de site http://www.suomenlinna.fi staat een filmpje waarbij je vanuit een helikopter over Suomenlinna vliegt. http://www.suomenlinna.fi/en/visitors_g ... r_material
Suomenlinna 11.jpg

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 19 jul 2012, 14:26
door Danny
Dat lijkt een 24 cM. L/25 te zijn. Zie ook dit topic ter referentie:http://fortificatieforum.nl/viewtopic.php?f=35&t=2514. Sander heeft een 3D model van een dergelijk kanon gemaakt.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 19 jul 2012, 23:04
door svdb10
Hallo Danny en Bram,
Niet precies 24cm L25 maar een maatje groter: 28cm.
Er staan op Suomenlinna twee modellen door elkaar heen: orginele Krupp's (M1876 en M1877) en daarop lijkende kanonnen die door de Russische fabriek "Perm Ironworks" in licentie zijn nagebouwd (M1879). Jouw foto toont een van de Russische stukken (iets andere loop).
Maar het affuit van dit 28cm geschut is zo op het oog vrijwel identiek aan dat van het 'Nederlandse' 24cm L25 kanon (ook Krupp dus).
Vandaar dat foto's van deze kanonnen in Finland door mij intensief gebruikt zijn als referentie bij het maken van mijn 3D model. Goed gezien dus Danny!

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 10 aug 2012, 17:40
door svdb10
Hallo Bram,
Een paar weken geleden stelde je jouw vraag hier. Prompt hebben Danny en ik geprobeerd jou van een antwoord te voorzien. Persoonlijk zou ik het wel waarderen/netjes vinden als jij vervolgens even laat weten dat je het antwoord gelezen hebt en er iets aan hebt of zo...
Zie ook: viewtopic.php?f=58&t=2003

Maar misschien ben ik nu overdreven kritisch.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 10 aug 2012, 18:21
door AvB
Niet te snel conclusies trekken. Misschien is Bram door alle spamperikelen nog niet op het forum geweest.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 10 aug 2012, 21:21
door svdb10
AvB schreef:Niet te snel conclusies trekken. Misschien is Bram door alle spamperikelen nog niet op het forum geweest.
Uiteraard heb je helemaal gelijk. Was ook niet mijn bedoeling om heel hard over te komen hoor! Maar aangezien de andere thread waar ik aan refereer al zo'n 1,5jaar oud is meende ik wel enig recht van spreken te hebben ;)

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 01 sep 2012, 22:30
door bram
Tja en nu is het al weer 1 september en reageer ik nu pas. Op de een of andere manier krijg ik geen bericht dat dit onderwerp nieuws bevat.
Ik wil idereen natuurlijk bedanken voor de reacties. Druk met van alles (slecht excuus) kijk niet elke dag op al mijn onderwerpen.
Fijn dat er mensen zijn die dit forum goed in de gaten houden.
Ik zal proberen mijn bezoeken kkorter op elkaar te laten volgen.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 01 sep 2012, 22:36
door bram
Ik heb zeker iets aan de reacties. Onze oud burgemeester dacht op Suomenlinna kanonnen gezien te hebben die gelijk zijn aan de finspong 24 IJzer. Dat is natuurlijk niet zo, maar op deze wijze heb ik meer "munitie" om terug te schieten.
Overigens is mijn dochter met vriendinnen recent naar Suomenlinna geweesten heeft daar foto's gemaakt. Als ik ze heb zal ik hier nog wat van die doto's plaatsen.
Overigens geeft zij niets met kanonnen of forten, maar op doorreis wilde ze iets leuks zien. Nu maar hopen dat de foto's leuk zijn ;)

Suomenlinna Finland

Geplaatst: 30 okt 2013, 08:45
door WimVe
Mooie plaatjes uit finland. : Suomenlinna

Geen diee waar de topic beter qua tijdvak past.
Mag gewoon verplaatst worden.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 30 okt 2013, 10:04
door AvB
Hadden we zelfs al een topic voor Wim! :D

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 15 nov 2014, 21:34
door bram
Het is even geleden dat het laatste bericht hier geplaatst is, maar volgend jaar begin mei hoop ik Suomenlinna te bezoeken. De reis is geboekt.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 09 mei 2015, 17:43
door bram
Vandaag een bezok gebracht aan Suomenlinna. Zeer indrukwekkend. Na een bezoek van ruim 6 uur nog zeker niet het idee alles te hebben gezien. Het Suomenlinna museum gezien, daarna een rondleiding in het Engels gevolgd en tot slot zelf rond gelopen om gemiste locatise nader te bekijken en meer tijd voor het maken van foto's.
Rondom de geschutsbeddingen zijn veel schuilplaatsen en kruitkamers gewoon open en dus te bekijken. Ook veel kazematten gezien en bekeken.
Op verschllende plaatsen in verschillende kanonkelders gezien waarbij het leek alsof er schietgaten waren voor het kunnen bestrijken van een neven gelegen kanonkelder. Schietgaten voor musketten.

Veel Russisch geschut gezien. Als we terug zijn in Nederland hoop ik wat foto's hier te posten.

Re: Suomenlinna

Geplaatst: 09 mei 2015, 23:59
door Joop Schreuder †
Bram,

Ik ga in Juli/Augustus naar Finland, hou me aanbevolen voor een paar goede tips....

Greetz,

Joop.