Pagina 1 van 1

bezoek noorwegen

Geplaatst: 15 sep 2010, 19:45
door tom
Ik heb het plan om nu niet eens naar Frankrijk af te reizen om bunkers te bezoeken maar Noorwegen eens met een bezoek te vereren.
Maar, is het het de moeite waard gezien de afstand.
Ik denk dan aan de zone Kristiansand - Stavanger.
Zijn de meeste bunkers toegankelijk (los van de musea) of is het daar gebruikelijk om alles dicht te metselen?

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 15 sep 2010, 20:07
door Remco de Goede
Hallo Tom,

Ik zou zeggen doen, het is wel ver maar als ik alle foto's, verhalen en boeken moet geloven is het daar geweldig. Aan dicht metselen doen ze daar volgens mij niet echt. Het zal om sommige plekken wel lastig zijn om de bunkers te vinden ivm afgelegen plekken.

Raphael, kom er eens in!

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 15 sep 2010, 22:22
door Stp. Nord
Noorwegen is wat mij betreft echt een aanrader. Veel te zien en over het algemeen is het meeste gewoon toegankelijk. Afstand, neem gewoon de tijd. Met een personenauto rij je in een dag naar Hirtshals vier uur op de boot en je staat al in Kristiansand. Gewoon doen, ik hoor graag hoe het je vergaan is ;)

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 16 sep 2010, 14:10
door AvB
En dat zou ik gewoon kiezen voor of Stavanger of Kristiansand. Het schiereiland Lista is ook een aanrader.

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 18 sep 2010, 14:59
door bunkerpictures
Noorwegen een ervaring apart........! Ben er in 2008 geweest voor 3 weken en de resultaten daarvan zijn te zien op mijn website wwwbunkerpictures.nl
Verder was ik dit jaar er opnieuw om dit keer de reis van 2008 vanaf Floro te vervolgen richting Bergen. Helaas door ziekte van mijn mede auteur en reiziger, zoon Koen, moesten met spoed terug. Hierdoor heb ik maar 3 locaties kunnen bezoeken waarvan er twee al op de site staan en de derde, een update van Floro, er een dezer dagen aankomt.

De reis naar Hirtshals is +/-10uur en dan 4uren op de boot naar Kristiansand. Een tip, boek een overtocht buiten de weekends om want die zijn goedkoper en een tijdstip later op de dag en of avond kan ook goedkopere tickets opleveren.

Als er nog meer vragen zijn stuur me dan even een emailtje

Gr Raphael

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 21 aug 2011, 12:52
door Mark89
Kom zelf net terug uit Noorwegen en het is inderdaad een beleving op zich. Ondanks dat ik maar twee locaties heb kunnen zien - M. K. B. Fjell en M. K. B. Vara - zou ik het absoluut de moeite waard vinden om er nog een keer zelf langs te gaan (was nu met mijn ouders). M. K. B. Fjell op het eiland Sotra voor de kust van bergen is waanzinnig mooi - je wordt bijna doodgegooid met de bunkerkachels, telefoonaansluitingen, intact houtwerk, luchtfilters en ander klein spul. Het enige jammere was dat ik er natuurlijk weer net op een maandag was dus het grote gangenstelsel met de schacht van de driedubbelloops koepel uit de Gneisenau en een, volgens AvB, vrijwel intacte 35P8 heb ik misgelopen. Maar daar compenseerden de drie grotendeels intacte 633s, een 632, een 638, een 629 met een Hohlgang naar een vrijwel intacte observatiekoepel (het stoeltje stond er nog in...) en een sokkel met de helft van de onderbouw van een Wuerzburg ruimschoots voor.

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 02 jan 2014, 22:04
door vanoostenutzwol43
Ben in Kristiansand geweest bij het VARA geschut. Deze plek is geweldig gezien de intactheid van de gehele geschutsopstelling, zelfs mijn vrouw was onder de indruk. Het was alsof de Duitsers, ja netjes he, zo waren vertrokken. De man/beheerder is razend enthousiast. Kijk van te voren op de site want het geheel is niet altijd open. Het ligt ergens een 10 km ten westen van Kristiansand en is zelfs met openbaar vervoer en een kilometer lopen te bereiken! vriendelijke groeten Jan Oostingh

Re: bezoek noorwegen

Geplaatst: 03 feb 2014, 20:08
door BunkerKB
Tom,
Wat de Heren, hiervoor aangeven. Stavanger, Lista en Kristiansand is aan te bevelen. Zelf heb ik de nodige locaties bezocht rond Stavanger en Batterie Vara. Mijn advies koop de nodige boeken. Er is een boek over Lista en Stavanger. Zonder deze boeken zal je een hoop missen. Belangrijkste aspect is je reistijd. Kristiandsand-Stavanger is ongeveer 230 km ben je gauw 3 uur kwijt. Onderschat dit niet. Veel plezier.
groetjes Ron