Tempelhof Berlijn

Algemene discussie over Duitse fortificaties
Plaats reactie
bunkerspecht
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 okt 2017, 17:30

Tempelhof Berlijn

Bericht door bunkerspecht » 09 dec 2017, 15:50

Burgervliegveld geopend in 1924 . Door de Nazi's vanaf 1936 rigoureus aangepakt om als uithangbord te dienen voor de Welthauptstadt Germania.
De commandant van het vliegveld heeft van de Nazi's in april/mei 1945 opdracht gekregen om alles op te blazen voordat de Sovjets het in bezit kunnen nemen, maar hij pleegt zelfmoord en de gebouwen worden zonder al te veel schade door de Sovjets in bezit genomen. Deze veroorzaken een behoorlijke brand als het door de Nazi's in de kelders opgeslagen filmmateriaal vlam vat.
Het vliegveld speelt vervolgens een belangrijke rol in de luchtbrug die de Amerikanen in de Koude Oorlog opzetten.
Er worden diverse rondleidingen gegeven; op z'n Duits: uitgebreid ........., maar meer dan de moeite waard.
In de Luftschutzbunkers zijn nog fraaie fresco's aanwezig. Deze ruimtes werden door de Amerikanen als opslagruimtes gebruikt en men vond het onnodig de muren van nieuwe verf te voorzien . De Amerikanen laten bij hun vertrek o.a. een basketball ruimte achter. Het vliegveld zelf wordt voor diverse evenementen gebruikt. De gebouwen voor allerlei bedrijvigheid.

M.S.Laarman
Berichten: 120
Lid geworden op: 14 jun 2010, 21:48

Re: Tempelhof Berlijn

Bericht door M.S.Laarman » 09 dec 2017, 17:52

Ja, ook geweest, interessante lokatie. Zoveel geschiedenis op een paar km2. Ook nog het vermelden waard is dat er FW's werden geassembleerd. Op het terrein was voor de bouw van het vliegveld een KZ.
De rondleiding is zeker een aanrader!

Plaats reactie

Terug naar “Duitsland”