Fortendag in Fort 8 Hoboken (Antwerpen)

Interessante dagen, rondleidingen, openstellingen en activiteiten m.b.t. tot de Wereldoorlogen en/of Fortificaties
Gebruikersavatar
soetrich
Berichten: 140
Lid geworden op: 25 feb 2008, 20:42
Locatie: Rilland
Contacteer:

Fortendag in Fort 8 Hoboken (Antwerpen)

Bericht door soetrich »

Fortendag in Fort 8 Antwerpen (B)

HOBOKEN - In het groenste district van Antwerpen, in Hoboken dus, ligt fort 8. Op zondag 10 november zetten de fortwachters van 10 tot 17 uur de poort open voor bezoekers.
Er valt ter gelegenheid van deze derde editie van hun fortendag weer heel wat te beleven. Je kan een wandeling volgen met de gidsen en kennismaken met andere forten en organisaties op de infomarkt.
Geen zin om te stappen? In het bezoekerscentrum geeft een gids tekst en uitleg bij de foto's. Je kan ook de tentoonstelling ‘Sporen van de Groote Oorlog’ bezoeken.
In het kleine museum van het fort staat ook een gids klaar om uw vragen te beantwoorden. En speciaal voor de kinderen is er een avontuurlijk hindernissenparcours in de droge gracht.
De begeleide wandelingen starten bij het witte huis aan de Schansstraat 7. De eerste wandeling vertrekt om 10 uur, de laatste rond 15 uur. Je kan op eigen kracht een Tour de Fort maken door de wegwijzers te volgen. Het pop-up café zal de bezoekers voor en na hun wandeling aangenaam warm houden.
Je kan binnen via de ingang aan de Hoofdfrontweg op het einde van de Krijgsbaan in Hoboken. De toegang is gratis.
GPS coördinaten: N 51.167139 N51º 10' 1.70"
O 4.350775 O 4º 21' 2.79"

Hans
Wat er ook gebeurt, doe alsof het voorzien was.

Plaats reactie

Terug naar “Agenda”