Bunkerdag 9 juni 2018 - openstelling WN105 Oostvoorne

Interessante dagen, rondleidingen, openstellingen en activiteiten m.b.t. tot de Wereldoorlogen en/of Fortificaties
Wim de Natris
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 okt 2013, 10:32
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bunkerdag 9 juni 2018 - openstelling WN105 Oostvoorne

Bericht door Wim de Natris »

De Stichting Militair Erfgoed (SME) stelt in overleg met de particuliere eigenaar een beperkt aantal keren per jaar het bijzondere bataljonshoofdkwartier WN 105 H aan de Windgatseweg 1A open voor publiek. Zo ook komende Bunkerdag, zaterdag 9 juni 2018. U bent van harte welkom.

Oproep - Voor de openstelling tijdens Bunkerdag kunnen wij nog 2 tot 4 vrijwilligers gebruiken die bezoekers willen begeleiden langs een drietal bunkers op het terrein. Wij verwachten rond 250-300 bezoekers, zeker nu er vanaf dit jaar met de nabijgelegen Biberbunker een mooie combinatie kan worden gemaakt.

Specifieke kennis van de locatie is niet strikt noodzakelijk. Een groep kunnen begeleiden en sturen, is het belangrijkst. Wat hebben wij te bieden? Je bent die dag op een nog pure, groene en karakteristieke locatie. Je trekt op met een team van 6 gidsen en organisatoren. Daarnaast voorzien de 4 makers van de expositie Verstoven Verleden zelf in de grote hospitaalbunker de getoonde archeologische vondsten van commentaar. Natuurlijk krijg je eerst zelf een rondleiding en heb je gelegenheid om de bijzondere expositie te bezoeken. Voor een lunch wordt gezorgd. Bereid je voor op een drukke maar leuke dag.

Interesse? Neem contact op met Wim de Natris: wim@denatris.nl.

Voor meer informatie:
- De webpagina’s op Bunkerdag.nl: http://www.bunkerdag.nl/nl/activiteit/c ... 5h (WN105) en https://www.bunkerdag.nl/nl/activiteit/ ... n-verleden (expositie Verstoven Verleden).
- Updates van de Stichting Militair Erfgoed: https://www.linkedin.com/company/sticht ... r-erfgoed/ (LI) en http://www.facebook.com/StMilitairErfgoed/ (FB).
Plaats reactie

Terug naar “Agenda”