Lezing Koude Oorlog

Interessante dagen, rondleidingen, openstellingen en activiteiten m.b.t. tot de Wereldoorlogen en/of Fortificaties
Gebruikersavatar
bram
Berichten: 184
Lid geworden op: 11 jan 2009, 20:52
Locatie: Hellevoetsluis
Contacteer:

Lezing Koude Oorlog

Bericht door bram »

Na de eerdere interessante lezing van Sandra van Lochem over het Korps Luchtwacht Dienst vorig jaar, organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis dit keer een lezing over een aantal andere aspecten uit de Koude Oorlog.
Hugo Ouwerkerk en Dan de Bruijn nemen ons tijdens deze lezing mee in de wereld die slechts weinigen kennen.

In deze lezing wordt ingegaan op:
  • De Mijnen Uitkijk Dienst; de dienst die werd opgericht om te plotten waar de Russen de zeemijnen zouden gooien in de Westerschelde en de Nieuwe Waterweg;
  • De ABC dienst van de Bescherming Bevolking. Deze dienst zou, als de Russen een atoombom zouden gooien, zich bezig houden met het in kaart brengen van de gevolgen van de atoombom en ook het ontsmetten van eventuele slachtoffers. Tevens wordt de link gelegd met de tegenwoordige Waarschuwings en Verkenningsdienst van de brandweer.
  • De geheime luisterpost in Gorinchem welke actief was tussen 1955 en 1967. Hun topgeheime taak was het verzamelen van militaire inlichtingen door het afluisteren van het militaire radioverkeer van de Russische eenheden in Oost Duitsland, de voormalige DDR.
De lezing wordt gehouden op woensdag 6 maart 2019 om 19:30 uur.
Aanmelden is mogelijk door via de site https://www.fronttaal.info/nieuws het aanmeldformulier in te vullen. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Donateurs betalen de helft.
Ook is het mogelijk om telefonisch te reserveren op nummer 06 – 312 54 909.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Bram

Plaats reactie

Terug naar “Agenda”