Pagina 1 van 1

WOII-vernielingen op Google Earth

Geplaatst: 05 feb 2010, 22:54
door Annelies
Op Google Earth zijn binnenkort ook luchtfoto's te bekijken van steden die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vernield. De Royal Air Force (RAF) heeft een groot aantal foto's beschikbaar gesteld.

Met de nieuwe tool zijn de luchtfoto's van vernielingen in 39 steden te vergelijken met de meest recente. Zo zullen er bijvoorbeeld luchtfoto's te zien zijn van Warschau vanaf 1935. De stad werd zwaar getroffen door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog en herbergde bovendien het grootste getto van Europa. Ook het getto zal op Google Earth te zien zijn.

Via de tool van Google Earth kan de tijd worden doorgespoeld, waardoor een goed beeld ontstaat van wat er allemaal is aangericht in de verschillende steden. De foto's van Warschau zijn gemaakt door Poolse en Russische piloten. De foto's van de andere steden zijn gemaakt tijdens verkenningsmissies van de RAF en de United States Air Force (USAF).

De steden die met de nieuwe tool kunnen worden bekeken zijn: Aken, Augsburg, Bamberg, Berlijn, Bologna, Bonn, Bordeaux, Breslau/Wroclaw, Brest, Keulen, Danzig/Gdansk, Dessau, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Florence, Frankfurt, Freiburg, Genua, Göttingen, Hamburg, Hannover, Kiel, Koblenz, Leipzig, Lyon, Maagdenburg, Mainz, Napels, Neurenberg, Regensburg, Rome, Split, Straatsburg, Stuttgart, Triëst, Turijn, Venetië, Wiesbaden en Warschau.

http://historiek.net/index.php/20100205 ... earth.html

Re: WOII-vernielingen op Google Earth

Geplaatst: 05 feb 2010, 23:30
door The Viking
Da's interessant, hopelijk ook eens Rotterdam en Poortershaven zou helemaal mooi zijn.

Groet Gertjan 8-)

Re: WOII-vernielingen op Google Earth

Geplaatst: 07 feb 2010, 22:51
door ducatim901
Mooi!
Bologna staat er ook tussen.
Het mekka voor iedere Ducatist.
Lekker in Juni brommerskieken in Italia.
Pik hopelijk een nog wel een bunkertje mee.
JK

Re: WOII-vernielingen op Google Earth

Geplaatst: 11 feb 2010, 23:13
door Barovic
Werkt via tijdsbalk, net even geprobeerd en erg interessant.
Bedankt voor de tip !